Joost Eerdmans door bestuur voorgedragen als lijsttrekker JA21

woensdag 9 augustus 2023

DEN HAAG (PDC i) - Joost Eerdmans i wil opnieuw lijsttrekker worden voor JA21 bij de Tweede Kamerverkiezingen i in november. Het bestuur van JA21 heeft hem daarvoor voorgedragen. Half september stemmen de leden van JA21 tijdens een algemene ledenvergadering over zijn benoeming als lijsttrekker.

Joost Eerdmans is de huidige fractievoorzitter van JA21 in de Tweede Kamer, waar de partij momenteel drie zetels heeft. Fractiegenoten Derk Jan Eppink i en Nicki Pouw-Verweij i kondigden al aan zich bij de verkiezingen niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor JA21. Annabel Nanninga i, fractievoorzitter van JA21 in de Eerste Kamer, heeft gesolliciteerd voor een plek op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.

In maart uitten JA21-leden, waaronder Eppink en Pouw-Verweij, in een brief aan het bestuur van de partij hun zorgen over een "gebrek aan democratie" binnen JA21. Ze willen onder meer een beginselmanifest en meer ledeninspraak. Op een ledenvergadering beloofde partijleider Eerdmans de ideeën over te nemen en onder meer een partijraad te installeren.

Bron: De Telegraaf, NOS