SP presenteert conceptkandidatenlijst voor verkiezingen

dinsdag 29 augustus 2023

DEN HAAG (PDC i) - De SP i heeft haar conceptkandidatenlijst gepresenteerd voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Bovenaan de lijst staat huidig partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Lilian Marijnissen i, die in juli al gekozen werd als lijsttrekker van de SP.

Op de conceptkandidatenlijst staan ervaren Kamerleden en nieuwkomers. Huidige Kamerleden op de lijst zijn Sandra Beckerman i (plaats 2), Bart van Kent i (plaats 3), Jimmy Dijk i (plaats 4) en Michiel van Nispen i (plaats 5). Ook Nicole Temmink i, die sinds 5 juli 2023 in de Kamer zit, en ervaren Tweede Kamerlid Jasper van Dijk i komen op respectievelijk plaats zeven en negen op de lijst. De hoogste nieuwkomer op de lijst is Sarah Dobbe (plaats 6), die momenteel gemeenteraadslid is voor de SP in Arnhem en eerder actief was voor FNV.

De huidige SP-Kamerleden Mahir Alkaya i en Peter Kwint i kondigden al aan na de verkiezingen niet terug te keren in de Kamer en staan dus niet op de lijst. De uiteindelijke kandidatenlijst wordt op het SP-congres van 23 september vastgesteld.

Bron: SP