GroenLinks-PvdA presenteert kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen

vrijdag 8 september 2023

DEN HAAG (PDC i) - GroenLinks-PvdA presenteert vandaag de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Achter lijsttrekker Frans Timmermans i komt de Tilburgse wethouder Esmah Lahlah (GL) als nieuwkomer op nummer 2 op de lijst. De top 5 wordt compleet gemaakt door achtereenvolgens Jesse Klaver i, Kati Piri i en Lisa Westerveld i.

De kandidatencommissie heeft ervoor gekozen om-en-om een PvdA'er en een GroenLinkser op de lijst te zetten. In de top 20 van de lijst komen veel zittende Kamerleden terug. Van de huidige fracties ontbreken alleen Attje Kuiken i, Henk Nijboer i en Corinne Ellemeet i. Zij hadden eerder al aangegeven de Tweede Kamer te zullen verlaten na de verkiezingen. Van de zijde van de PvdA is oud-FNV-bestuurder Mariëtte Patijn (dochter van Schelto Patijn i) de hoogste nieuwkomer.

De concept-kandidatenlijst wordt nu voorgelegd aan de leden van beide partijen. Tussen 11 en 19 september kunnen zij via een lijstreferendum stemmen op de kandidaten. Daarna is de lijst definitief.

Bron: GroenLinks-PvdA