Verhoorschema tweede week parlementaire enquêtecommissie: veel oud-politici maken hun opwachting

vrijdag 8 september 2023

DEN HAAG (PDC i) - De parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening gaat maandag de tweede week van openbare verhoren in. De nadruk ligt tussen 11 en 15 september niet alleen op hoe de fraudebestrijding in de sociale zekerheid en het UWV vorm kreeg, maar kijkt ook naar misstanden bij de kinderopvang en gastouderbureau's.

Het wordt een drukke week aan verhoren; maandagochtend om 10:15 begint de parlementaire enquêtecommissie en vrijdagmiddag om 16:00 start het laatste verhoor. Onder anderen oud bewindspersonen Sharon Dijksma i (staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 2007-2010), Paul de Krom i (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 2010-2012) en Henk Kamp i (minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 2010-2012 en van Economische Zaken van 2012-2017) en oud-Kamerleden Sadet Karabulut i en Diederik Samson i worden bevraagd. Oud-minister Bruno Bruins i verschijnt in zijn rol als voorzitter raad van bestuur van het UWV voor de enquêtecommissie.

Alle verhoren zijn live te volgen via de website van de Tweede Kamer. Het volledige verhoorschema is daar ook te vinden.

Bron: Tweede Kamer