PVV presenteert kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen 2023

dinsdag 26 september 2023

DEN HAAG (PDC i) - De Partij voor de Vrijheid (PVV i) heeft gisteren haar kandidaten voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen bekendgemaakt. De partij, die momenteel zestien Kamerzetels heeft, heeft veel huidige Tweede Kamerleden op de lijst gezet. Op de plekken 1, 2, 4 en 5 staan respectievelijk huidige Kamerleden Geert Wilders i, Fleur Agema i, Gidi Markuszower i en Martin Bosma i.

In de top vijf staat één nieuwkomer: Rachel van Meetelen op plek 3. Van Meetelen is momenteel ondernemer in de kermis- en evenementenbranche. Een andere nieuwkomer is René Claassen op plek 6. Hij is nu fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Limburg. Op plek 7 staat Marjolein Faber-van de Klashorst i, de huidige fractievoorzitter van de PVV in de Eerste Kamer.

Huidige Kamerleden Sietse Fritsma i, Harm Beertema i, Machiel de Graaf i en Danai van Weerdenburg i staan niet op de kandidatenlijst. Anders dan bij andere partijen heeft de PVV geen leden die door middel van stemmen de kandidatenlijst nog kunnen aanpassen. Partijleider Wilders is het enige lid van de PVV.

Bron: PVV, RTL Nieuws