DENK presenteert verkiezingsprogramma 'Nu is het moment'

vrijdag 27 oktober 2023

DEN HAAG (PDC i) - DENK i presenteerde haar programma voor de verkiezingen van 22 november: 'Nu is het moment'. In het voorwoord schrijft lijsttrekker Stephan van Baarle i dat de belofte van Nederland als een land waarin je kan worden wat je wil en kan zijn wie je bent kapot is gemaakt: "Nu is het moment om op te staan om de belofte van Nederland te herstellen."

Een opvallend aspect van het programma is de opening met tien 'doordenkers': standpunten van de partij in de vorm van illustraties met een korte tekst erbij. Zo wordt onder andere PVV-leider Geert Wilders i afgebeeld met een tralies voor zijn gezicht en de tekst 'moslimhaat keihard bestraffen'. In deze 'doordenkers' vraagt de partij verder aandacht voor onder meer betaalbare boodschappen en zorg, Palestina en het chemisch castreren van pedoseksuelen.

Het vervolg van het programma heeft veel aandacht voor de jeugd: drie van de tien hoofdstukken hebben expliciet betrekking op jongeren. Zo pleit de partij er onder andere voor dat het minimumloon voor jongeren verhoogd wordt, dat kwetsbare jongeren beter beschermd worden tegen criminelen en voor een verlaging van het actief en passief kiesrecht naar 16 jaar. Het programma sluit af met verschillende bijlagen, waaronder instructies voor het uitbrengen van een geldige stem.

Bron: DENK, NOS