Wisseling in de Eerste Kamerfractie BBB

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op donderdag 1 februari 2024.

Gepubliceerd op: 01-02-2024

Robbert Lievense opvolger Pim Walenkamp | Sinds 13 juni 2023 is Pim Walenkamp (49) namens BBB lid van de Eerste Kamer. Zijn matige gezondheid in combinatie met de hoge werkdruk en de vaste uren als docent Nederlands hebben hem doen besluiten zijn Eerste Kamerlidmaatschap per 1 februari 2024 te beëindigen.

BBB fractievoorzitter Ilona Lagas is Pim Walenkamp dankbaar voor zijn inzet: “De Eerste Kamer fractie van BBB begrijpt de keuze van Pim en dankt hem voor al het werk dat hij voor de fractie heeft verzet. Hij heeft zich voor meer dan 100% ingezet op de portefeuilles binnen OCW en VWS. De fractie wenst hem veel succes met zijn veeleisende werkzaamheden als docent Nederlands.”

Robbert Lievense (40) is de opvolger van Pim Walenkamp. Hij neemt met ingang van 1 februari ook de lidmaatschappen van de commissies Europese Zaken, OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) en VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) van Pim over. Robbert woont in Zierikzee en is actief in de gemeentelijke politiek en bij de VNG.

Deel dit artikel