Reactie BBB op formatieverslag van de heer Plasterk

Met dank overgenomen van BoerBurgerBeweging (BBB) i, Tweede Kamerfractie BoerBurgerBeweging (BBB) i, gepubliceerd op maandag 12 februari 2024.

Gepubliceerd op: 12-02-2024

BBB heeft vandaag het eindverslag ontvangen over de eerste informatieronde die met de aanbieding van het verslag aan Kamervoorzitter Martin Bosma, ten einde is gekomen. Allereerst wil BBB de heer Plasterk en zijn ambtelijke staf enorm bedanken voor hun vele en harde werk. Tevens danken wij de informateur voor de kundige, prettige en positieve wijze waarop hij de gesprekken de afgelopen weken heeft geleid.

BBB betreurt het zeer dat het instituut Informateur de laatste week is beschadigd, door uitlatingen vanuit een van de formerende partijen. “Ik herken me niet in de uitspraken die zijn gedaan en heb de informateur ervaren als iemand die zijn werk zeer serieus, consciëntieus, gedegen en met oog van voor de mensen achter de politici, aan tafel heeft gedaan.”

BBB wil verantwoordelijkheid blijven nemen voor een nieuw te vormen Kabinet en wil hiermee zo snel mogelijk verder gaan. BBB is blij met het advies van de informateur, die nog openingen ziet met NSC als partner om een centrumrechts kabinet te vormen. Hiermee wordt recht gedaan aan de stem van de kiezers, die zich hierover op 22 november 2023 óók hebben uitgesproken.

Nederland wil een kabinet dat met oplossingen komt voor de grote problemen waarmee boeren en burgers in ons land te maken hebben. BBB gaat daar voor knokken in de volgende fase. Bij BBB staan de Nederlandse burgers, boeren, tuinders, telers en vissers op de eerste plaats.

BBB wil een Kabinet dat zich niet verschuilt achter regelgeving vanuit de Europese Unie en open en transparant te werk gaat. Een Nederland met een bloeiende landbouw- en visserijsector en voedselzekerheid. Een Nederland dat zijn voedsel- en bloemenmakers koestert en behoudt voor de volgende generaties.

BBB wil een Nederland dat trots is op haar eigen identiteit en cultuur. Een Nederland waar er goed voor onze ouderen en zieken wordt gezorgd. Een land, met mensen die omkijken naar elkaar en praten mét elkaar in plaats van over elkaar. Dát is het Nederland waar de kiezer zich massaal voor heeft uitgesproken. En dat is het Nederland dat Nederland verdient en als het aan BBB ligt, ook zal krijgen.

Deel dit artikel