Werkgevers en MKB spreken zich uit vóór Grondwet

woensdag 4 mei 2005

De voorzitters van de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, Jacques Schraven en Loek Hermans i, gaan actief campagne voeren voor de Europese Grondwet. Beide voorzitters zijn ontevreden over de matte overheidscampagne.

VNO-voorzitter Schraven vindt dat Nederland zich niet mag afwenden van Europa op basis van vage onlustgevoelens. Volgens Schraven heeft de EU in aanzienlijke mate bijgedragen aan de groei van welvaart en werkgelegenheid. Een Nederlands 'nee' leidt volgens hem tot imagoschade: het zou een zeer slecht signaal zijn voor buitenlandse investeerders.

Loek Hermans van MKB-Nederland zegt dat de Europese Unie met de Grondwet gemakkelijker een vuist kan maken tegen opkomende economische machten als China en India. Met name de grotere rol van het Europees Parlement in de besluitvorming, en het terugdringen van het vetogebruik zal de slagvaardigheid van de EU vergroten.

VNO-NCW zal de komende weken een pro-campagne voeren met radiospotjes en de verspreiding van pamfletten. Ook MKB-Nederland zal actief de voordelen van de Europese Grondwet onder de aandacht brengen.

Bron: Financieele Dagblad, 4 mei 2005