Foto's van de eerste plenaire vergadering van gastfotograaf Mimi Mollica

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 22 juli 2009, 16:36.

Een parlementslid inspecteert het hemicycle voor aanvang van de eerste vergaderdag. Mimi Mollica

Overige beschikbare foto's:

Mimi Mollica heeft ervoor gekozen om beelden van achter de schermen bij de openingsvergadering van het Europees Parlement i te laten zien. Mollica werd als deelnemer aan het project 'word onze gastfotograaf' uitgenodigd om naar Straatsburg te komen om de plenaire vergadering te fotograferen tussen 14 en 16 juli. In zijn werk richt hij zich op sociale kwesties, mensenrechten en onrustige delen in de wereld zoals in India, Pakistan, Afrika, Cuba en Brazilië.

Mollica, in Sicilië geboren, woont tegenwoordig in Londen. Over zijn komst naar de eerste vergadering van het nieuwe Parlement zei hij: "Straatsburg staat bekend als het officiële hoofdkwartier van het Europees Parlement. Hier stemmen de parlementsleden en spreken ze met de pers. Als gastfotograaf ben ik uitgenodigd om foto's van de eerste vergadering van de zittingsperiode 2009-2014 te nemen. De pers zal hier ruimschoots aandacht aan besteden en daarom koos ik voor een andere invalshoek."

Mijn foto's laten het "ongeziene" zien

Hij zegt dat het de bedoeling is dat zijn foto's het "ongeziene" aan het publiek laten zien: "een werkelijkheid die achter de façade van het politieke toneel schuilgaat. De lege tussenruimtes vormen de achtergrond voor individuen tijdens momenten van rust of op weg van de ene plaats naar de andere".

Op dit thema voortbordurend, zei hij: "De prachtige architectuur van deze gebouwen weerspiegelt de moeite om een milieu te bouwen dat overeenstemt met de plichten van onze parlementsleden. Ik wens de leden de komende vijf jaren het beste om wetgeving te maken en te verbeteren die goed is voor ons, voor onze toekomst en voor de groeiende plurealistischere Europese maatschappij ".