EP akkoord met benoeming Nederlander als voorzitter EU-beurswaakhond

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 3 februari 2011, 12:38.

De Parlementsleden i hebben hun bezwaren ingetrokken en de benoeming van de drie kandidaten voor het voorzitterschap van de nieuwe EU i financiële waakhonden goedgekeurd. Dat deden ze na schriftelijke toezeggingen van de Commissie en het Hongaarse voorzitterschap over garanties voor transparantie, onafhankelijkheid, de selectieprocedures en budgetten. Kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Beurswaakhond is de Nederlander Steven Maijoor, nu voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten i.

Nadat de Europarlementsleden woensdagavond in een debat scherpe kritiek hadden geuit op de Raad i, stuurde die de Europarlementsleden een schriftelijke toezegging met steun voor de verklaring van de Commissie, die eerder al aanvaardbaar was geacht.

Vóór de stemming zei de voorzitter van de commissie economische en monetaire zaken, Sharon BOWLES i (ALDE, UK), dat de stemming moest worden gehouden omwille van de transparantie, juist één van de belangrijkste zaken die de leden van haar commissie hadden gemist in de selectie van de voorgestelde voorzitters.