Eurocommissarissen voor gesprekken naar Tweede Kamer

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op dinsdag 17 september 2013.

Twee Eurocommissarissen i zijn op donderdag 19 september in Den Haag voor een openbaar gesprek met commissies uit de Tweede Kamer i.

Defensie

's Ochtends is de Eurocommissaris voor Interne Markt en Diensten, de Fransman Michel Barnier i, te gast bij de commissie voor Defensie. Hij praat met de commissie over de ‘Commissiemededeling inzake de Europese defensiemarkt- en industrie’. Naar verwachting zullen de regeringsleiders tijdens de Europese top van december conclusies aannemen over het Veiligheids- en Defensiebeleid van de EU, waaronder de Europese defensiemarkt. Het gesprek is van 10.00 tot 11.30 uur in de Suze Groenewegzaal.

Handel

's Middags is het de beurt aan de Belgische Eurocommissaris Karel de Gucht i, verantwoordelijk voor Handel. De commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft hem uitgenodigd om met de leden te spreken over de handelsbetrekkingen met China en het vrijhandelsakkoord met de VS, waarover de onderhandelingen onlangs zijn gestart. Het gesprek is in de Wttewaal van Stoetwegenzaal van 17.30 tot 18.30 uur.

Beide gesprekken zijn openbaar en live via deze website te volgen.