Internationale vrouwendag over steun aan vrouwelijke vluchtelingen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 2 maart 2016, 10:16.

Aangezien het aantal vluchtelingen in Europa i blijft stijgen, wil het Parlement de aandacht vestigen op degenen die behoren tot de meest kwetsbare groep: vrouwen en meisjes. De internationale vrouwendag op 8 maart staat daarom dit jaar in het Parlement in het teken van vrouwelijke vluchtelingen. Op woensdag en donderdag organiseert het Europees Parlement i een aantal bijeenkomsten om aandacht te vragen voor hun situatie. Volg het live op onze website.

Het bezoekerscentrum van het EP, het Parlamentarium in Brussel, organiseert een fototentoonstelling waarin de moeilijke situatie van vrouwelijke vluchtelingen tijdens hun reis door Europa wordt belicht, geschoten door de Franse fotojournalist Marie Dorigny. De tentoonstelling wordt op 2 maart officieel geopend in de aanwezigheid van de fotograaf en EP-ondervoorzitter Sylvie Guillaume. De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 1 juni 2016.

De commissie Rechten van de vrouw organiseert een interparlementaire vergadering op donderdag 3 maart. De bijeenkomst brengt Europarlementariërs, nationale parlementsleden uit de lidstaten, kandidaat-lidstaten en Noorwegen en vertegenwoordigers van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa i, het Europees Instituut voor gendergelijkheid i en de Europese Commissie i bijeen Op de agenda staan de bestrijding van geweld tegen vrouwelijke vluchtelingen, hun gezondheidssituatie en maatregelen om hun integratie te bevorderen.

U kunt de vergadering vanaf 09.00 uurlive op onze website volgen.

Op woensdag 2 maart is er een seminar voor journalisten. EP-leden i, internationale deskundigen, journalisten en vertegenwoordigers van niet-gouvernementele organisaties komen bijeen om de situatie van vrouwelijke vluchtelingen te bespreken. Deelnemers zullen zich richten op de rol van het Parlement en mogelijke maatregelen die op EU-niveau moeten worden genomen.

U kunt het seminar live volgen op onze website. Het seminar bestaat uit twee delen: van 10.45 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur.

Volg wat de EP-leden te zeggen hebben over internationale vrouwendag met onze Newshub.

REF. : 20160226STO16223