Plannen voor Europa

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer), gepubliceerd op maandag 23 oktober 2017.

Europese Zaken

Naar verwachting publiceert de Europese Commissie, morgen, op 24 oktober 2017 haar Werkprogramma voor 2018. Op basis van dit werkprogramma selecteert de Tweede Kamer jaarlijks haar EU-prioriteiten. De EU-prioriteiten bepalen voor een groot deel de agenda van de Tweede Kamer op Europees terrein. Aan deze voorstellen geeft de Tweede Kamer namelijk extra aandacht bij publicatie. Zo houdt de Kamer grip op de behandeling van en besluitvorming over voorstellen van de Europese Commissie. De commissie Europese Zaken heeft in dit proces een coördinerende rol.

Tijdens de procedurevergadering op 26 oktober aanstaande bespreken de Europa-woordvoerders van de fracties hoe ze de prioriteringsexercitie in de Kamer dit jaar willen aanpakken. Verder buigen de woordvoerders zich over de voorbereiding van een rondetafelgesprek over de ‘Toekomst van Europa’ dat naar alle waarschijnlijkheid op 11 december 2017 in Maastricht zal plaatsvinden.

De procedurevergadering is live online te volgen. De besluitenlijst is na afloop te vinden op de website van de Tweede Kamer en wordt gedeeld via het twitteraccount @euzatweedekamer.

  • 26/10: Procedurevergadering commissie Europese Zaken