Kabinet houdt voet bij stuk bij verhuizing Binnenhof

woensdag 6 januari 2021

DEN HAAG (PDC i) - Het kabinet wijkt niet af van het plan om zo snel mogelijk alle medewerkers van het Binnenhof te verhuizen waardoor er aan de geplande grootschalige renovatie kan worden begonnen. Dat schrijft staatssecretaris Raymond Knops i van Binnenlandse Zaken vandaag in een Kamerbrief. De regering ziet geen noodzaak om de politieke opdracht voor de verbouwing, gegeven in 2016, te herzien.

Knops stelt als belangrijkste reden in de brief dat de grenzen van de brandveiligheid van het complex bereikt zijn. Hij erkent dat de verhuizing ingrijpend is, maar wijst ook op het doel ervan: 'het gehele Binnenhof toekomstbestendig en veilig maken zodat de komende decennia het parlementaire proces weer ongestoord kan plaatsvinden'.

Het conflict over de noodzaak van de verhuizing sleept zich al tijden voort. Vorig jaar lieten zowel Knops als Kamervoorzitter Arib i onderzoeken over het plan uitvoeren, met tegenstrijdige uitkomsten. Het debat over de verhuizing werd in december 2020 uitgesteld en staat vooralsnog op de rol voor januari.

Bron: Rijksoverheid