Europa Vandaag: EP-commissies deze week op pad naar diverse lidstaten

maandag 19 september 2022

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Ierse en Europese vlaggen voor het Berlaymont-gebouw
Bron: European Commission

De ene EP delegatie gaat naar Ierland...

De EP-subcommissie voor belastingaangelegenheden (FISC) vertrekt vandaag naar Dublin voor een tweedaags bezoek. De delegatie, onder leiding van de Nederlandse voorzitter, Europarlementariër Paul Tang i, zal ontmoetingen hebben met vertegenwoordigers van instellingen zoals het ministerie van Financiën, de commissies voor financiën en begrotingstoezicht van het Ierse parlement (Oirechtas).


 
Roemeense en Europese vlag
Bron: © PDC

... De andere brengt een bezoek aan Polen en Roemenië

Een delegatie van de EP-commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken i (LIBE) reist vandaag af naar Warschau en Boekarest voor een vierdaagse reis. Leden van de commissie gaan hier regeringsvertegenwoordigers, lokale autoriteiten en maatschappelijke organisaties, EU-agentschappen en internationale organisaties die met vluchtelingen werken, ontmoeten.

Ook bezoekt de delegatie grenscontroleposten en opvangcentra voor Oekraïense vluchtelingen aan de grenzen van beide landen met Oekraïne.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

19 september

EP-subcommissie voor belastingaangelegenheden

Bezoek aan Dublin

19 september

EP-commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken

Bezoek aan Warschau en Boekarest