D66 stelt kandidatenlijst voor Eerste Kamerverkiezingen vast

dinsdag 17 januari 2023
gewijzigd

DEN HAAG (PDC i) - Deze week heeft D66 de kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen vastgesteld. De conceptlijst werd in december gepresenteerd en tussen 5 en 16 januari konden de leden stemmen over de samenstelling.

Tweede Kamerlid Paul van Meenen i werd door de leden van D66 i in september al gekozen tot lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen. Met meer dan 57 procent van de stemmen versloeg hij daarbij huidig Eerste Kamerlid Carla Moonen i. Van Meenen kreeg bekendheid als woordvoerder onderwijs en vanwege zijn werkzaamheden in de Tweede Kamer sinds 2012.

Na Van Meenen wordt de top vijf gecompleteerd door Willemijn Aerdts i, Boris Dittrich i, Carla Moonen en Fatimazhra Belhirch i. Zowel Dittrich als Moonen zijn op dit moment al Senator voor D66. De andere twee zijn relatieve nieuwkomers in politiek Den Haag: Aerdts is docent-onderzoeker bij Universiteit Leiden en Belhirch werkte lang bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en bekleedt momenteel een aantal toezichthoudende en bestuurlijke functies.

Van de huidige Senatoren staat verder alleen Peter van der Voort i op plek 8. De rest van de Eerste Kamerleden staat niet meer verkiesbaar.

Bron: ANP, D66