Kauthar, Lyle en Eva voor Tweede Kamerlid: stemadvies DWARS lijstreferendum

Met dank overgenomen van DWARS, GroenLinkse Jongeren (DWARS) i, gepubliceerd op maandag 11 september 2023.

Vrijdag maakte de kandidatencommissie hun voorstel bekend voor de gezamenlijke lijst van GroenLinks/PvdA. Op die lijst staan ook een aantal DWARSers. Nu GroenLinks-leden mogen stemmen over de volgorde van de GroenLinks-lijst, adviseert DWARS om de kandidaten Kauthar Bouchallikht, Lyle Muns en Eva de Bruijn omhoog te stemmen in het online lijstreferendum!

DWARS is ervan overtuigd dat jongeren een plaats verdienen in de politiek. Niet alleen om ervoor te zorgen dat jongeren zich gehoord en gezien voelen. Maar vooral omdat jongeren een onmisbare kijk op klimaat, bestaanszekerheid en inclusiviteit hebben. Hun blik, met een been in het heden en een direct belang bij hoe Nederland er in de toekomst uit komt te zien, is onmisbaar. In een verkiezing waarin het van groot belang is dat GroenLinks en PvdA de stem van jongeren horen, is het bovendien extra belangrijk dat jongeren ook een plaats op de lijst krijgen die hun de mogelijkheid geeft om vorm te geven aan het Nederland van de toekomst.

Daarom adviseert DWARS, als je lid bent van GroenLinks, om de volgende DWARSe kandidaten zo hoog mogelijk in jullie lijst te zetten in het lijstreferendum: Kauthar Bouchallikht, Lyle Muns en Eva de Bruijn.* Je kunt stemmen vanaf vandaag (maandag 11 september) tot en met dinsdag 19 september. Dat doe je via de mail van Katinka Eikelenboom online via de lijstreferendumtool. Voor vragen, bekijk deze website.

Deel deze oproep vooral met je GroenLinks-kring!

Kauthar Bouchallikht

Lyle Muns

Eva de Bruijn

  • * 
    GroenLinks-leden kunnen alleen stemmen voor het GroenLinks-gedeelte van de lijst, PvdA-leden alleen voor het PvdA-gedeelte. De stemprocedure werkt als volgt: voor elke plek (of positie) op de lijst is er een soort minireferendum. De kandidaat die, na instant runoff voting, een meerderheid verdient, krijgt die plek op de lijst. Stel de kandidaat die jij op die positie wilde, krijgt geen meerderheid voor die positie, dan tellen de stemmen alsnog mee voor de eerst volgende positie waar jouw kandidaat voor in aanmerking komt. Als je mensen hoger op de lijst wil, kun je ze dus het best de hoogst mogelijke positie geven in jouw volgorde voor het lijstreferendum.