Acht nieuwe Tweede Kamerleden

dinsdag 18 januari 2022
gewijzigd

DEN HAAG (PDC i). Er zijn acht vacatures vervuld in de Tweede Kamer. De acht nieuwkomers zijn beëdigd door Kamervoorzitter Vera Bergkamp i. Fonda Sahla (D66) was al tijdelijk lid, maar neemt nu de plaats in van Rob Jetten i. De beëdiging vond plaats voorafgaand aan het debat over de regeringsverklaring. De beëdiging van Hind Dekker (D66) vindt op een later moment plaats.

Verschillende Kamerleden zijn toegetreden tot het nieuwe kabinet-Rutte IV i en daardoor is hun Kamerlidmaatschap beschikbaar gekomen. Bij het vertrek van Kamerleden wordt automatisch de volgende persoon op de lijst benoemd, mits diegene niet afziet van zijn of haar benoeming.

Steven van Weyenberg, die staatssecretaris was in het demissionaire kabinet-Rutte III, keert terug als Kamerlid. Ook Stieneke van der Graaf (CU) was eerder lid.

benoemde opvolgers van tot kabinet toegetreden Tweede Kamerleden

Naast de opvolgers van de benoemde bewindspersonen heeft de Kiesraad ook Sjoerd Warmerdam (D66) tijdelijk benoemd als vervanger van Rens Raemakers i. Het verlof van Raemakers eindigt officieel per 15 februari. Tot slot neemt Hawre Rahimi (VVD i) de plek in van Bas van 't Wout i, die vanwege persoonlijke redenen niet terugkeert in de politiek.

Bron: Tweede Kamer en Kiesraad i